Jumat, 21 September 2012

soal cerita bahasa inggris dan jawaban


Name                   : Mediana Imansari
Class                     : XII-IPS 1 /  18
Remidial Daily Test 1 (XII Social 1)

I. Read the narrative text and answer the questions
Long time ago a rabbit and a lion were neighbors. The lion was very proud, and was fond of boasting about his strength. And though they were such close neighbors, the lion looked down upon the rabbit, and used to bully and frighten her. Finally, the rabbit could stand it no longer and wanted to get her own back.
One day, she went to the lion and said,
Good day,
Respected elder brother. Imagine it, i met an animal over there who looked exactly like you, and he said to me,
Is there anyone in the world who dares stand up to me? If there is, let him come and have a duel with me. If there is no one, all of you have to submit to my rule and be my servants!” “Oh, he was an cant even light on anyone!,added the rabbit.
Oho,the lion said,Didnt you metion me to him?
Yes, indeed,the rabbit replied,But it would have been better if I hadnt. When I described how strong you were, he just sneere and said dreadfully rude things. He even went so far as to say that wouldnt take you for his attendant!.
The lion flew into a rage and roared,
Where is her? Where is her?
So the rabbit took the lion behind a hill and, not going too near herself. Pointed to a deep well from a distance, and said,
He is down there, in the well.
The lion hastened to the well and glared angrily into it. Yes, there was his rival who even glared back at him angrily. The lion roared, and his enemy roared back. The lion became so furious that his hair stood on end. So did his enemy
s in the well. The lion showed his teeth and lashed out with his paws to scare his rival and his enemy in the well retaliated! In a fit of anger the lion sprang into the air with all his might and then flung himself at the enemy in the well.
The result was that the proud lion was instantly drownet.

Questions

1. What is the story about ?
Answer: The story above tells that proud of the lion can be beaten by shrewdness of the rabbit.    

2. What did the early problem the main participant have?
Answer: The early problem happened because the lion always bully and frighten the rabbit.

3. How did the main participant solve the problem?
Answer: Finally the rabbit found great idea to make the lion conscious to his false.

4. What is the moral value of the story?
Answer: The moral value is proud can be overcome by smart thinking.

5. What is the purpose of the text above? 
Answer: The story teach us that we do not allow to have proud of our smart and over strength.

II. Combine the two sentences using after and before
 
6. He read the magazine and ate biscuit. He finished cleaning the house.
Answer: He read the magazine and ate biscuit after finished cleaning the house.

7. The old lady used the old washing machine. She bought a new washing machine.
Answer: The old lady used the old washing machine before bought a new washing machine.

III. Combine the two sentences using elliptical structure
 
8. Anita had remedial English test . We had remedial English test.
Answer: Anita had remedial English test, and we had too.

9. Arie seldom participates in English club. They seldom participate in English club.
Answer:  Both Arie and they seldom participate in English club.

10. Lina cant speak English fluently. You can speak English fluently.
Answer: Lina cant speak English fluently, but you can.


2 komentar: